ZABILJEŽBA IZVANREDNOGA PRAVNOG LIJEKA U ZEMLJIŠNOJ KNJIZI - Jakob Nakić (Zbornik Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2022)
Zakon o zemljišnim knjigama iz 2019. uvodi zabilježbu izvanrednoga pravnog lijeka, po uzoru na slovenski Zakon o zemljiški knjigi. U radu se problematizira navedena zabilježba te se daje prikaz (ne)mogućnosti zabilježbe u zemljišnoj knjizi sporova koji se, u povodu knjižnih prava, vode pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske i zahtjeva koji se vode pred Europskim sudom za ljudska prava. Iznose se dvojbe o opravdanosti uvođenja takve zabilježbe uz prikaz zabilježbe spora i zabilježbe vođenja postupka.