Kültürel Miras için Zenginleştirilmiş Gerçeklik Uygulamaları - Erkan Bostancı (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2011)
Bu makale bilgisayar grafiği alanının iki ilgi çekici konusu üzerinde yapılan güncel çalışmaların bir incelemesini sunmaktadır. Geniş çalışma alanları olan Zenginleştirilmiş Gerçeklik ve İzleme alanlarında yapılan yeni çalışmalar incelenirken, özellikle de makalede bahsedilen sebeplerden dolayı kültürel miras üzerine yapılan çalışmalar vurgulanmıştır. Belirtilen uygulama türü için birçok kaynağa sahip olan ülkemizde yeni bir çalışma alanı başlamasına yardımcı olmak amacıyla bu iki çalışma alanından birçok yöntem ve örnek uygulama yüzeysel fakat açık bir dille anlatılmıştır. Bu uygulamalarda genel olarak karşılaşılan sorunlar ortaya konulup, olası çözüm önerileri sunulmuştur. Ülkemizde yapılan ilgili çalışmalardan da örnekler verildikten sonra geliştirilen örnek "Masaüstü Tarih" çalışmasıyla da anlatım pekiştirilerek somut bir örnek ortaya konmuştur.