REFORMOK ÉS TÁRSADALMI TUDAT - ANDRÁS INOTAI (Köz-gazdaság, 2020)
Alig látott napvilágot „Az új Magyarország” program a szükségesnek tartott és részben sürgős kiigazító lépésekkel, és épp hogy sikerült elfogadtatni az első intézkedéseket a parlamentben a magyar államháztartás hiányának rendbe tétele érdekében, szinte mindenhol protestáltak. Elvben ugyan majdnem mindenki egyetért a változtatások kényszerével, de amikor a konkrétumokra kerül sor, akkor megkezdődik az egymásra mutogatás és a szükséges intézkedési csomag felpuhítása. „Minden más területen fontos az átalakítás, csak engem hagyjanak békén. Nálam minden a legtökéletesebb, egyébként is – megmondatott – a lakosság életszínvonalához nem lehet hozzányúlni. Ha pedig mégis érintve lennék, akkor nem azt, nem úgy és nem akkor kell csinálni, ahogy azt a kormányzat véli.” – Hogy hogyan, azzal kapcsolatban a status quo valóban „pokolba vivő” védelmezésén kívül egyetlen épkézláb javaslat sem hangzott el eddig.