ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В СИСТЕМІ ДОСЯГНЕННЯ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Vitalii Bereziuk (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена дослідженню розвитку інформаційно-комунікаційних технологій в контексті досягнення цілей сталого розвитку. Проаналізовано систему цілей сталого розвитку та ключові завдання, що поставлені в рамках досягнення цілей. В роботі визначено місце інформаційно-комунікаційних технологій в системі поставлених завдань щодо реалізації цілей сталого розвитку. Проаналізовано динаміку індикатора даного елементу за період 2016-2020 років та виявлено загальну динаміку його зміни. Проаналізовано зміну індикатора в залежності від регіональної ознаки та місцевості проживання населення. Проаналізовано зміну методології цільового показника в 2019 році та її вплив на загальне досягнення цілі. Сформовані рекомендації в контексті удосконалення критеріальної бази для моніторингу досягнення цілі, зокрема, запропоновані додаткові показники та індикатори.