APSTRAKTNE IMENICE NA -OST MOTIVIRANE PRIDJEVOM S PREFIKSOM BEZ-0 (iskoristivost tvorbenog uzorka u leksikografskoj obradi) - Zrnka Meštrović (Rasprave Instituta za Hrvatski Jezik i Jezikoslovlje, 1989)
U članku je istražen i zaokružen korpus apstraktnih imenica na -ost motiviranih pridjevom s prefiksom bez- u velikom broju jednojezičnih, i dvojezičnih (gdje je lijeva strana hrvatska ili srpska), rječnika te jednojezičnih rječnika nekih drugih slavenskih jezika da bi se dobio detaljan uvid u njihovu potvrđenost, a zatim da bi se istražio udio, odnosno iskoristivost tvorbenog uzorka u leksikografskoj definiciji što je tek mali segment iste teme koja će obuhvatiti leksikografske definicije apstraktnih imenica uopće.