تأثیر منابع و مقادیر مختلف نیتروژن بر ماده خشک و جذب عناصر غذایی اولیه پرمصرف در سورگوم علوفه‌ای - مرضیه پورعزیزی; سیف‌اله فلاح; رامین ایرانی‌پور (تولید گیاهان زراعی, 2013)
به منظور ارزیابی اثرات مقادیر و منابع مختلف نیتروژن بر عملکرد ماده خشک، غلظت و جذب عناصر غذایی اولیه پرمصرف (نیتروژن، فسفر و پتاسیم) در سورگوم علوفه‌ای (هیبرید اسپیدفید)، سه سطح نیتروژن شامل 80، 160 و 240 کیلوگرم نیتروژن در هکتار از سه منبع کودی (اوره، گاوی و تلفیقی) به همراه شاهد (عدم مصرف کود) به¬صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در سال 1389 مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که ماده خشک، غلظت و جذب نیتروژن، غلظت و جذب فسفر و جذب پتاسیم اندام‌های هوایی به طور معنی‌داری تحت تأثیر کوددهی قرار گرفتند. سطح 240 کیلوگرم نیتروژن در هکتار از منابع کود اوره و کود تلفیقی به علت زیادی غلظت نیتروژن (به ترتیب 5/17 و 4/15 گرم بر کیلوگرم) و بالا بودن ماده خشک (به ترتیب 4/14 و3/16 تن در هکتار)، جذب نیتروژن بیشتری را دارا بودند. در سطوح 160 و 240 کیلوگرم نیتروژن در هکتار از منبع کود تلفیقی بیشترین میزان ماده خشک (به ترتیب 7/15 و 3/16 تن در هکتار)، جذب فسفر (به ترتیب 32 و 2/34 کیلوگرم در هکتار) و جذب پتاسیم (به ترتیب 254 و 272 کیلوگرم در هکتار) بدست آمد. از این رو استفاده از 160 کیلوگرم نیتروژن در هکتار از منبع کود تلفیقی علاوه بر تولید مطلوب علوفه و بهبود جذب عناصر غذایی آن از لحاظ فسفر و پتاسیم می‌تواند با کاهش مصرف کود اوره به توسعه کشاورزی پایدار نیز کمک نماید.