Ресурсні чинники розвитку лікувально-оздоровчого туризму Волинської області - Михайло Пасічник; Ольга Ільїна (Вісник Київського національного університету культури і мистецтв. Серія: Туризм, 2021)
В Україні та світі ринок лікувально-оздоровчого туризму активно розвивається – розширюється його інфраструктура, з’являються нові технології та методи профілактики й лікування захворювань, популярним стає здоровий спосіб життя. У статті розглянуто основні ресурсні чинники розвитку лікувально-оздоровчого туризму у Волинській області, до яких зараховуємо кліматичні, а також наявність джерел мінеральних вод і родовищ лікувальних грязей. Проведено аналіз санаторно-курортної інфраструктури, яка є основою розвитку такого виду туризму. Установлено зв’язок між розвитком лікувально-оздоровчого туризму та наявними природно-ресурсними й інфраструктурними передумовами. Обґрунтовано напрями активізації розвитку лікувально-оздоровчого туризму в регіоні.