ARGOTISMELE ȘI JARGONISMELE – VARIETĂȚI SOCIOLECTALE ALE LIMBII - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Umanistice, 2019)
Variația diastratică a limbii este reprezentată de unitățile sinstratice – limbajele profesionale, argotismele și jargonismele. Limbajul argotic, precum și jargonismele, sunt limbaje dinamice, în plină evoluție și metamorfoză, care au hotare permisive atât pentru infiltrarea unităților lexicale noi, cât și pentru desprinderea celor vechi și pătrunderea acestora în limba uzuală, orală. Cuvinte-cheie: variație, varietate, dialect social, sociolect, argotism, jargonism, limbaj specializat.