Aprenentatge de les reaccions químiques a través d'activitats d'indagació en el laboratori sobre qüestions de la vida quotidiana - Leticia González Rodríguez; Beatriz Crujeiras Pérez (Enseñanza de las Ciencias, 2016)
En aquest article s'examinen els acompliments de l'alumnat de secundària durant la resolució de dues activitats d'indagació sobre les reaccions químiques, en les quals han de planificar com resoldre qüestions relacionades amb la vida quotidiana. Els participants són estudiants de 3r. d'ESO que cursen la matèria de Física i Química i que treballen en petits grups. Per a l'anàlisi es recullen les respostes escrites de cada petit grup relatives a la planificació de la recerca, presa de dades i elaboració de l'informe final per a cada tasca. Els resultats principals apunten a una evolució en els acompliments de l'alumnat relatius a algunes operacions d'indagació, així com també a certes dificultats relatives al disseny de les recerques.