ВПЛИВ ВОЛОГОСТІ І ТЕМПЕРАТУРИ НА МІЦНІСТЬ ТЕРМОПЛАСТИЧНИХ КЛЕЙОВИХ З'ЄДНАНЬ ДЕРЕВИНИ ХВОЙНИХ ПОРІД - B.Ya. Kshyvetsky (Науковий вісник НЛТУ України, 2015)
На прикладі деревини сосни, наведено результати досліджень впливу вологості і температури навколишнього середовища на міцність термопластичних клейових з'єднань хвойних порід деревини під час експлуатації. Для дослідження використано математичну модель прогнозування міцності термопластичних клейових з'єднань деревини. Здійснено аналіз отриманих результатів прогнозування міцності клейових з'єднань деревини сосни. Досліджено вплив будови і структури деревини сосни та хімічних компонент структурованих і неструктурованих ПВА композицій на міцність і водостійкість термопластичних клейових з'єднань. Встановлено закономірність зміни міцності термопластичних клейових з'єднань деревини сосни залежно від вологості і температури навколишнього середовища.