Doktor Hamit Zübeyr Koşay. Türkiye Türk Düğünleri Üzerine Mukayeseli Malzeme. Ankara 1944, XX - 361 sah. , 140 resim. [Kitap Tanıtımı] - Abdülkadir İnan (Belleten, 1944)

(untitled)
Maarif Vekilliği Eski Eserler ve Müzeler Umum Müdürü Doktor Hamit Zübeyr Koşay'ın hazırladığı bu eser Maarif Vekilliği tarafından yayınlandı . Bu kıymetli eserde Türkiye Düğünleri konusu üzerine muhtelif dergilerde yayınlanan, hususi ellerde ve müellifin kendisinde bulunan malzemeler ilmi metodun taleplerine uygun olarak tasnif edilmiş ve toplanmıştır 'Türk düğünlerinde toplanan malzeme, Türk aydınlarının memleketimizin en ücra köşelerinde bile folklora nasıl sarıldıklarını göstermesi bakımından da çok önemlidir