Der miles torquatus Aurelius Iovinus - Gabriele Wesch-Klein (Arheološki Vestnik, 1994)
Aurelius Iovinus, veteran legije XIII gemine, je eden redkih, epigrafsko izpričanih milites torquati. Obravnavani napis (CIL III 3844) je datiran v sredino 3. st. Izraz miles torquatus označuje vojaka, ki je bil zaradi osebnih zaslug odlikovan s torquesom (ogrlico). Pripadal je rangu principales, vendar ni imel nobenega posebnega službenega položaja.