Prezident Italské republiky Luigi O. Scalfaro na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně - Karel Schelle (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 1995)
Den 28. února 1995 byl pro celou Masarykovu univerzitu, ale zejména pro její Právnickou fakultu mimořádně významný. Fakultu navštívil prezident Italské republiky Oscar Luigi Scalfaro a převzal z rukou rektora Masarykovy univerzity prof RNDr. Eduarda Schmidta, CSc. zlatou pamětní medaili. Návštěva fakulty byla vyvrcholením dvoudenního oficiálního pobytu italského prezidenta v České republice. V Brně mimo jiné navštívil Nejvyšší soud a Ústavní soud, Magistrát města Brna a uctil památku italských karbonářů na Špilberku.