ОБРЯДЫ ЛЕНКОРАНСКОЙ ЗОНЫ АЗЕРБАЙДЖАНА - Т. Шириев (Әл-Фараби Атындағы Қазақ Ұлттық Университеті хабаршы шығыстану сериясы, 2016)
Әзірбайжандағы дәстүрлі некелесу этнографиялық әдебиеттерде және халық арасында «той салтанаты» («той-дюйун») деп аталады. Нақтылы кезеңдерден тұра- тын үйлену тойы түрлі салт-дәстүрді, әдеп-ғұрыптарды біріктіреді.