Діяльність Одеського муніципалітету Трансністрії (1941-1944 рр.) - Лідія Біліченко (Старожитності Лукоморʼя, 2020)
У статті досліджується діяльність Одеського муніципалітету в період румунської окупації Одеси в 1941-1944 рр. Доведено, що діяльність муніципалітету сконцентрувалася, головним чином, на таких аспектах: реформування адміністративної гілки управління, відновлення економіки, реформування органів правопорядку, охорони здоров’я та освіти.