Вплив економічних чинників на становлення та розвиток банківського права у Австрійській монархії (друга половина XVIII - середина ХІХ ст.) - I. Borys (Аналітично-порівняльне правознавство, 2023)
У статті проаналізовано вплив економічних чинників на становлення та розвиток банківського права у Австрійській монархії (друга половина XVIII - середина ХІХ ст.) Зазначено, що на початку XVIII ст. Австрія була аграрною країною з типовою середньовічною економікою, непристосованою до мінливої дійсності, зі слабкою фіскальною та податковою системами. Відсутність реформ, надмірні витрати на армію, низькі податкові надходження призвели до постійного зростання боргів. Ситуація, що складалася змушувала австрійський імператорський двір шукати відповіді на складні господарські питання.