Розвиток загальної середньої освіти як проблема теорії і практики управління освітою - Людмила Паращенко (Освітологічний дискурс, 2014)
У статті здійснено теоретичний аналіз проблеми розвитку системи загальної середньої освіти (ЗСО), досліджено розробленість категорій «розвиток освіти», «розвиток загальної середньої освіти», критеріїв розвитку ЗСО. Запропоновано визначення поняття «розвиток системи загальної середньої освіти».