CAFER SADIK'A GÖRE EGiTiMiN ÖNEMi - Ali Halil Mustafa Ebu'ı-ayneyn (Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2008)
Cafer Sadık J:ıayatının büyük bir bölümünü Emevi Devleti döneminde, geri kalan kısmını ise Abbasi Devleti döneminde geçirrniştir. Cafer Sadık'ın eğitim konusundaki görüşleri yaşadığı dönemin akımları içinde genel olarak açıklanacaktır. Çünkü kendisi hakkında söylenip tekrarlanan sözlerin çoğu Şii-İsmailiyye kanalı ile gelmiştir. ona iftirada bulunup yalan sözler isnat edilmiştir. Bu nedenle, mevcut bilgiler içerisinde kendisine nispet edilen ve şüphe olmayan;: kesin bir delille ümmetin alimleri tarafından tenkide maruz kalmayan veya dinin zaruretlerine ters düşmeyen sözlere dayanılacaktır