Проблеми зовнішньої трудової міграції в Україні: сучасні тенденції - Andriy V. Timofyeyev (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2013)
У статті автор досліджує проблеми трудової міграції серед українського населення, її вплив на працездатних громадян та висвітлення цієї тематики у ЗМІ. Сьогодні питання зовнішньої трудової міграції набуло масштабного виміру, однак інформація, яка подається в пресі, зазвичай, однобічна, а статистика, що надається офіційними урядовими організаціями, не відповідає реальному стану. Проте, незважаючи на прогалини, які має інформація про заробітчанство, в пресі відсутній аналіз цієї проблеми, тому виникає потреба розгляду питання як преса в Україні впливає на зовнішню трудову міграцію та яким чином протистоїть цьому явищу.