SİLİNDİR SAVAKLAR İÇİN SAVAK KATSAYISI - Ramazan Lekesiz; Senayi Dönmez (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2002)
Bu çalışmada silindir savaklar deneysel olarak incelenmiştir. Dört farklı çapta silindir savak üzerinde yapılan deneyler sonucunda silindir savağa ait savak katsayısı bulunmuştur. Deneyler hem serbest hem de batık akım şartlarında yapılmıştır. Serbest akım şartlarında savak katsayısının 3.50-3.80 arasında olduğu görülmüştür. Batık akım şartlarında ise savak katsayısı batıklık ile değişim göstermektedir.