MEKANİK SİSTEMLERİN KAVRAMSAL TASARIMINA SİSTEMATİK BİR YAKLAŞIM - Mustafa BOZDEMİR; İhsan TOKTAŞ (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2001)
Kavramsal tasarım, bir veya daha fazla kavram modellerin ihtiyaçlar ve fonksiyonların bir tarifinden ve sonuçta tasarlanan bir nesnenin (sistemin) performans ve gerçek davranışının tahminine kadar bir geliştirme işlemidir. Bu çalışmada, mekanik sistemlerin kavramsal tasarımı için sistematik bir yaklaşım sunulmuştur. Bu sistematik yaklaşım, bir oto servis lifti örneğiyle açıklanmıştır