SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE DİJİTAL EKONOMİ İLİŞKİSİ: AB ÜLKELERİ İÇİN BİR ARAŞTIRMA - Aylin Konu (Akademik İncelemeler Dergisi, 2020)
Günümüzde modern teknolojik gelişmelerin izlenmesi hem mikro hem de makro düzeyde oldukça önemli hale gelmiştir. Dijitalleşme günümüzde ekonomik ve sosyal gelişimin temel itici güçlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Dijital ekonominin sürdürülebilir kalkınma açısından önemi, dinamik ve rekabetçi bir ekonominin başarılmasında büyük bir paya sahip olmasından kaynaklanmaktadır.Bu çalışmanın amacı, dijital ekonominin sürdürülebilir kalkınma üzerindeki etkisini 28 AB ülkesi için 2018 verilerini kullanarak yatay-kesit analiz yöntemi ile test etmektir. Çalışma sonucu elde edilen ampirik bulgulara göre, dijital ekonomi ve toplum endeksinin, sürdürülebilir kalkınma endeksi üzerinde istatistiksel olarak anlamlı ve pozitif yönlü bir etkiye sahip olduğu sonucuna ulaşılmıştır