Театр Египта во второй половине хх века. ХХ ғасырдың екінші жартысындағы Мысыр театры - Zh. R. Seitmetova (Әл-Фараби Атындағы Қазақ Ұлттық Университеті хабаршы шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада ХХ ғасырдың екінші жартысында, нақты айтқанда өткен ғасырдың 50-80 жылдарында Мысыр театр өнерінің дамуы мен қалыптасуына шолу жасалады. Бұл кезеңде түрлі жанрда жазылған көптеген драма шығармалары дүниеге келіп, Мысыр əдебиетінің «алтын қорына» енді.