Kilis İli İçme Sularının Koliform Bakteri Yönünden İncelenmesi - Ayşenur Özşavlı; Figen Şahin; Mehtap Sadak; Kıvılcım Çaktü Güler (Turkish Journal of Agriculture: Food Science and Technology, 2018)
Bu çalışmada, Kilis ili halka açık 6 farklı içme suyu kaynaklarında fekal kirlilik araştırılmıştır. Mevsimsel (Ekim, Ocak, Nisan ve Temmuz) olarak alınan örneklerde En Muhtemel Sayı yöntemi ile total koliform varlığı test edilmiştir. İçme suyu olarak kullanılan bu kaynaklarda tespit edilen toplam koliform sayısı 3-1100