اثربخشی آموزش پیش از ازدواج مبتنی بر طرحواره بر تمایل به ازدواج و طرحواره های ناسازگارانه دختران مجرد - سمانه مختاری; مینا سلطانی; زهرا یوسفی (فصلنامه علمی- پژوهشی اصول بهداشت روانی, 2022)
مقدمه: این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش  پیش از ازدواج مبتنی بر طرحواره بر تمایل به ازدواج و طرحواره های ناسازگار در دختران مجرد انجام شد. روش‌ کار: در این مطالعه 30 دانش‌آموز دختر مجرد به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. گروه آزمایش تحت آموزش طرحواره محور پیش از ازدواج به مدت 15 جلسه نود دقیقه ای دو بار در هفته در مرکز مشاوره سلام اصفهان قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. هر دو گروه پرسشنامه تمایل ازدواج (MIDQ) و پرسشنامه طرحواره یانگ را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، تحلیل کوواریانس چند متغیره و نرم افزار SPSS-23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که آموزش قبل از ازدواج بر میل به ازدواج (000/0=P) و طرح‌واره‌های ناسازگار (000/0=P) تأثیر معنی‌داری داشت. بین گروه کنترل و آزمایش در طرحواره های ناسازگار و تمایل به ازدواج پس از آموزش مبتنی بر طرحواره تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0P<). نتیجه گیری: می توان نتیجه گرفت که آموزش پیش از ازدواج مبتنی بر طرحواره می تواند به عنوان یک مداخله مهم پیش از ازدواج در نظر گرفته شود. نتایج این پژوهش می تواند مورد استفاده مشاوران خانواده و ازدواج باشد.