43 DETERMINĂRI PSIHOPEDAGOGICE ALE ABORDĂRII COMUNICATIVE ÎN PREDAREA LIMBII ENGLEZE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei, 2012)
Apariţia Cadrului Comun de Referinţă pentru Limbi impune dezvoltarea anumitor competenţe ca unul dintre cele mai importante obiective în învăţământ. În prezenta lucrare se analizează un subiect destul de provocator în didactica predării limbilor străine – abordarea comunicativă ca mijloc şi scop în instruire. Se scoate în evidentă importanţa competenţei comunicative în predarea limbii engleze specializate, luându-se în consideraţie scopul şi obiectivele de lungă durată ale acesteia. Cuvinte-cheie: activităţi precomunicative, activităţi comunicative, competenţă comunicativă.