Změny ve veřejném stavebním právu (aneb je tu "nový stavební zákon") - Petr Průcha (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 2007)
Stavební právo vždy patřilo, patří a i nadále bude nepochybně patřit, k velmi frekventovaným a také využívanýrm oblastem práva v reálné společenské praxi. Proto také pro tuto oblast práva platí: že vyžaduje nadprůměrnou pozornost při zajišťování její aktuálnosti.