Stanje in prihodnost poljudnoznanstvenega pisanja v slovenski geografiji - Karel Natek (Dela, 2013)
Prispevek govori o stanju na področju poljudnoznanstvenega pisanja v slovenski geografiji, ki je bilo nekoč zelo pomembno in je veliko prispevalo k ugledu geografije v družbi. Ob hitrem razvoju novih telekomunikacijskih sredstev in interneta je geografija nekako obstala ob strani in ne najde poti do opaznejše prisotnosti v teh medijih. Neustrezno je zastopana v (slovenski) Wikipediji, kjer bi lahko veliko prispevala k izboljšanju njene kvalitete, predvsem pa na uradnih državnih ter občinskih spletnih straneh, kjer geografije skoraj ni moč opaziti.