VYUŽITÍ MODERNÍCH TECHNOLOGIÍ V SYSTÉMU LOKALIZACE A ŘÍZENÍ MOBILNÍCH OBJEKTŮ V REÁLNÉM ČASE - Petr Hrůza (Perner’s Contacts, 2011)
V článku jsou prezentovány výsledky řešení projektu „Systém lokalizace a řízení mobilních objektů v reálném čase při řešení krizových situací v dopravě“, který byl řešen jako projekt výzkumu a vývoje pro podporu realizace udržitelného rozvoje dopravy podporovaný Ministerstvem dopravy ČR. Podstatou řešení celého projektu byl návrh systému lokalizace a řízení mobilních zdrojů sil a prostředků využívaných při řešení krizových situací. Tento systém řízení je založen na nových komunikačních technologiích, které umožňují vysokou mobilitu a dokonalejší způsob komunikace mezi řídícími a výkonnými prvky systému. Účelem projektu bylo vytvořit efektivnější a operativnější systém řízení mobilních objektů při mimořádných událostech, kdy vývoj krizové situace vyžaduje okamžitou změnu řízení.