EKONOMSKI VJESNIK O časopisu Ekonomskog fakulteta u Osijeku - bibliografski -15 godina tiska - - Kata Ivić (Ekonomski Vjesnik, 2005)
Petnaest godina postojanja i 15 volumena časopisa Ekonomski vjesnik nije veliki jubilej, ali za naše prilike, pogodan je trenutak za jednu retrospektivnu analizu objavljenih radova. Istovremeno, to je i prilika za «osuvremnjivanje» časopisa (tehnički i sadržajno). Prije pokretanja izdavanja časopisa (tadašnji) dekan Fakulteta s najbližim suradnicima (profesorima) odredio je strukturu sadržaja časopisa. Tako je, u početku predviđeno da 50% sadržaja trebaju zauzimati radovi znanstvenog karaktera, a ostalih 50% stručni radovi. Tijekom 15 godina izlaženja «Ekonomskog vjesnika» u časopisu su objavljena: 93 izvorna znanstvena članka, ili 23,10%; 62 prethodna priopćenja, ili 15,40%; 108 preglednih članaka, ili 26,80%; 37 stručnih radova, ili 9,10%; 103 ostali radovi, ili 25,60%. Autori su objavljenih radova profesori, znanstvenici sa Sveučilišta J.J. Strossmayera iz Osijeka i s ostalih hrvatskih sveučilišta., zatim profesori sa zapadnoeuropskih sveučilišta, te profesori s pojedinih američkih sveučilišta, ali i znanstvenici i stručnjaci iz hrvatske i inozemne gospodarske prakse. Svi su radovi prije objavljivanja u «Ekonomskom vjesniku» recenzirani.