الگویابی معادلات ساختاری تأثیر بی‌عدالتی و تعارض ادراک‌شده بین افراد بر قصد ترک سازمان و بیگانگی از کار با نقش واسطه‌ای بدبینی کارکنان (مطالعه موردی: کارکنان شعب بانک آینده مشهد) - محمدرضا تقدیسی خیابانی; اسما عباسقلی زاده; علی زارع (مطالعات مالی و بانکداری اسلامی, 2023)
این پژوهش با هدف بررسی تأثیر بی‌عدالتی درک‌شده و تعارض بین فردی بر قصد ترک سازمان و بیگانگی از کار با نقش میانجی بدبینی کارکنان در شعب بانک آینده مشهد انجام شده است، پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی بوده و از نظر ماهیت توصیفی ـ پیمایشی است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد بوده که پس از ترجمه و بومی سازی شدن، روایی و پایایی آن بررسی شده است. جامعه آماری پژوهش 370 نفر از کارکنان بانک بودند که تعداد نمونه آماری براساس فرمول کوکران 189 نفر تعیین شده است. روش نمونه‌گیری در این تحقیق غیراحتمالی در دسترس بوده است. برای بررسی فرضیهها از مدل‌یابی معادلات ساختاری و نرم‌افزار اسمارت PLS استفاده شده است. بنابر نتایج پژوهش، بی‌عدالتی درک‌شده بر بیگانگی از کار و بدبینی کارکنان تأثیر معنادار دارد. تعارض بین فردی بر قصد ترک سازمان تأثیرگذار است اما بر بدبینی کارکنان تاثیر معناداری ندارد. بدبینی کارکنان در حالی که بر قصد ترک سازمان اثرگذار است، تأثیر آن بر بیگانگی از کار تأیید نشد. همچنین در این تحقیق، نقش میانجی بدبینی کارکنان تأیید نگردید.