Obveza plaćanja vozarine na osnovi ugovora o prijevozu stvari : [prikaz presude] - Jasenko Marin (Poredbeno Pomorsko Pravo, 1997)
Ugovorom o prijevozu stvari naručitelj se obvezuje platiti prevozninu. Krcatelj je obvezan platiti prevozninu samo ako je on istovremeno i naručitelj.