Kształcenie jako wydarzenie - Oskar Szwabowski (Ars Educandi, 2021)
To jest manifest. Manifest dotyczący kształcenia i dydaktyki. Manifest przeciwstawiający się unaukowieniu kształcenia. Manifest nawołujący do otwarcie się na zdarzające się wydarzenia.