اثر کاهش عرض تیر یکسردرگیر کامپوزیت برداشت‏کننده انرژی پیزوالکتریک بر توان خروجی: بررسی تجربی و تحلیلی - روح اله حسینی; محمدرضا الهامی; سعید منصوری لطفعلی; سیدصادق مرعشی (مکانیک هوافضا, 2021)
در این مقاله از ماده پیزوالکتریک سلولوزی جدیدی که بر روی یک تیر یکسرگیردار تعبیه شده، جهت برداشت انرژی از تیر استفاده شده و اثر کاهش عرض تیر در آن مورد بررسی قرار گرفته است. در کنار آن اتصال سری و موازی لایه‌های پیزوالکتریک در نظر گرفته میشود تا برداشت حداکثر توان از پیزوالکتریک‌ها حاصل گردد. ابتدا آزمایش تجربی بر روی یک تیر برداشت‌کننده انرژی با عرض ثابت صورت گرفته و جریان، ولتاژ و توان خروجی استخراج شده‌اند. سپس تیر مورد نظر از عرض به دو و سه قسمت مساوی تقسیم گشته و به‌صورت سری و موازی به هم متصل شده‌اند و نتایج برای هر یک از حالات به تفکیک مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در ادامه به بررسی تحلیلی اثر فرکانس بر روی کاهش عرض تیر پرداخته شده و در نهایت میزان برداشت انرژی از تیر واحد به‌صورت تحلیلی نیز مورد بررسی قرار گرفته و خروجی حل تحلیلی با نتایج تجربی صحت‌سنجی شده است. در کار تحلیلی انجام‌شده برای اولین بار اثر افزودن یک تکه پیزوالکتریک که بخشی از تیر را پوشانده با لحاظ کردن ضخامت لایه پیزوالکتریک در میزان فرکانس طبیعی و توان خروجی لحاظ شده است. نتایج بیانگر این هستند که تطابق خوبی بین داده‌های تجربی و تحلیلی وجود دارد.