ТОРГОВЕЛЬНЕ ФІНАНСУВАННЯ НА ОСНОВІ МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ЯК ЧИННИК СТІЙКОСТІ УКРАЇНИ - Ірина Софіщенко (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена проблемі міжнародного співробітництва в сфері торговельного фінансування. Автором проаналізовано механізми та інструменти фінансування зовнішньої торгівлі українських експортерів та імпортерів на основі ресурсів міжнародних фінансових інституцій, запропоновано авторську типологію джерел такого фінансування, узагальнено досвід міжнародної співпраці щодо покращення фінансового забезпечення потреб українського бізнесу та визначено її особливості на сучасному етапі, визначено необхідність стратегічного планування розвитку системи торговельного фінансування для підвищення ефективності використання залучених ресурсів в цілях посилання стійкості економіки України Ключові слова: зовнішня торгівля, міжнародне фінансування, торговельне фінансування, міжнародні фінансові організації, експортні кредитні агентства.