آیا بازار سهام ایران کارا است؟ آزمون‌ باقیمانده- محور هم‌انباشتگی با رویکرد بیزی جزیی - مجتبی رستمی; سید نظام الدین مکیان (سیاست‌گذاری اقتصادی, 2022)
در اقتصاد مالی هم‌انباشتگی میان متغیرهای نامانا بسیار اهمیت دارد. زیرا، علیرغم وجود پیش‌بینی‌ناپذیری جداگانه سری‌های زمانی نامانا، ترکیب خطی آن‌ها می‌تواند پیش‌بینی پذیر باشد و با استفاده از روش‌های متعارف، استنباط در مورد آن‌ها ممکن گردد. به طور کلی نتایج تجربی درباره رابطه میان دو بازار ارز و سهام متناقض است. علل مختلفی منجر به چنین تناقضی می‌شود که در پژوهش حاضر به آن‌ها اشاره شده است. در این پژوهش، با استفاده از برخی واقعیت‌های تجربی درباره توزیع غیر شرطی داده‌های مالی، با روش بیزی جزیی، آزمون هم‌انباشتگی باقیمانده- محور انگل-گرنجر با استفاده از توزیع‌های آمیخته-مقیاس نرمال اصلاح ساختار تابع راستنمایی معرفی شده و بر مبنای آن به استنباط در مورد پیش‌بینی پذیری این بازارها پرداخته شده است. نتایج شبیه‌سازی‌ها اعتبار این روش را تایید می‌کند. بر مبنای آزمون ارائه شده، هم‌انباشتگی میان نرخ ارز و قیمت‌های سهام ایران تایید می‌شود و لذا فرضیه بازارهای کارا در مورد بازار سهام ایران رد می‌شود.