Prekmurje kot nerazvito obmejno območje v Sloveniji - Vladimir Klemenčič (Dela, 1991)
V razpravi so obravnavani procesi razkroja statične agrarne in oblikovanje prostorske strukture urbane družbe ter diferenciacija na periferna in centralna območja na primeru Prekmurja, z učinki zaprte slovensko-madžarske in odprte slovensko-avstrijske meje.