Introduktion till universitetsstudier - Ett sätt att behålla fler studenter - Jannika Andersson Chronholm; Staffan Andersson (Högre Utbildning, 2011)
Vid Uppsala universitets basårsutbildning infördes en introduktionskurs höstterminen 2008 med mål att få fler studenter att stanna kvar på utbildningen. Kursen planerades utifrån forskning om studenters studiebanor och framgång. Andelen studenter som fortsatt vidare till utbildningens andra termin har ökat betydligt bland studenter som valt att läsa kursen. Förhoppningsvis kan kursen och tankarna bakom den inspirera till liknande initiativ på andra utbildningar. <!--EndFragment-->