ПРОФЕСІОНАЛІЗМ У СИСТЕМІ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ЯК ОСНОВА РОЗВИТКУ ПЕРСОНАЛУ ПУБЛІЧНОЇ СЛУЖБИ - Галина Пасемко; Оксана Таран; Дмитро Бабак (Економіка та суспільство, 2022)
У статті обґрунтовано важливість значення професіоналізму як основи розвитку публічних службовців як в системі самого публічного управління, так і його кадрового забезпечення. Доведено, що в розвитку теоретико-методологічних засад професіоналізації служби в органах державної влади й органах місцевого самоврядування все частіше в Україні використовується термін публічна служба. Визначено, що розвиток персоналу розглядається як головний резерв підвищення ефективності публічного управління, надання якісних управлінських послуг. Проаналізовано, що професіоналізм є багатоаспектним явищем і пов’язаний з професійною компетентністю та індивідуальним практичним досвідом публічного службовця. Доведено, що професійна компетентність є дуже ємним та різностороннім поняттям, оскільки охоплює практично всі здатності, які потрібні службовцю для успішного функціонування у публічній сфері.