Severnonemška orgelska šola - Pota in stranpota raziskovanja in recepcije - Katharina Larissa Paech (Muzikološki Zbornik, 2011)
Severnonemška baročna glasba za instrumente s tipkami odpira vrsto vprašanj, še zlasti glede neskladij med skladbami in orglami tistega časa. Besedilo kritično predstavlja različne raziskovalne pristope in njih rezultate.