ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ СТРАХОВИХ ПРОДУКТІВ ЯК ПЕРЕДУМОВА РОЗВИТКУ СТРАХОВОГО РИНКУ УКРАЇНИ - Олег Подольчук; Дмитро Подольчук (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена проблематиці щодо якості страхових продуктів на українському страховому ринку. У статті проаналізовані фактори, які впливають на якість страхового продукту, а також виокремлено чинники, які здатні підвищити якість страхових продуктів. Окреслено приклади страхових продуктів, які можна вважати якісними та обгрунтовано фактори якості таких страхових продуктів. Об’єктом дослідження є страховий продукт та його якість. Предметом дослідження є фінансові відносини, що виникають у процесі створення та реалізації страхових продуктів, а також підвищення їх якості. Для вирішення поставлених завдань у роботі використовувалися такі методи: монографічний – для вивчення теоретичних питань, порівняльного аналізу літературних джерел та розкриття економічної сутності страхового продукту та його якості; аналітичний - для обробки статистичних даних фактичної діяльності страхових компаній; порівняльний аналіз - для порівняння характеристик страхових продуктів різних страховиків.