СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВПРОВАДЖЕННЯ ЕЛЕКТРОННОЇ БІБЛІОТЕКИ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ - Anna V. Yatsishin (Інформаційні технології і засоби навчання, 2012)
У статті проаналізовано соціально-психологічні аспекти впровадження електронної бібліотеки Національної академії педагогічних наук України (НАПН України), розглянуто процес соціально-психологічної адаптації наукових працівників до сприйняття інновацій, наголошується на важливості врахування означених аспектів для успішного функціонування електронної бібліотеки, визначено психологічні перешкоди для впровадження електронної бібліотеки НАПН України. Сформульовано рекомендації для зменшення впливу соціально-психологічних аспектів в процесі впровадження електронної бібліотеки в наукових установах НАПН України.