Osnovne teorijsko-metodološke pretpostavke očuvanja legata u knjižnicama - Marijana Špoljarić Kizivat; Damir Hasenay (Libellarium: Journal for the Research of Writing, Books, and Cultural Heritage Institutions, 2022)
Cilj. Cilj je rada razrada teorijskog okvira očuvanja legata s posebnim osvrtom na specifičnosti koje nalazimo u knjižnicama. Svrha je rada stvaranje teorijsko-metodološkog polazišta za daljnja istraživanja kojima će biti moguće dobiti sveobuhvatniji uvid u stanje očuvanja legata u knjižnicama u Republici Hrvatskoj.