MARKALARIN SOSYAL MEDYADA GÜNDEM BELİRLEYEBİLMESİNDE ETKİLİ OLAN MARKA 2.0 STRATEJİLERİ - Emre Ş. Aslan; HANİFE GÜZ (İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi, 2016)
Sosyo-ekonomik hayatın en önemli değerlerinden biri olan markalar, çeşitli yöntemler kullanarak tüketicinin zihniden yer almaya çalışmaktadır. Zaman zaman ülke ekonomilerinden daha büyük bir değere ulaşan markaların tüketicinin gündeminde yer alabilmeleri, günümüzde geçmiş dönemlere nazaran büyük bir değişiklik göstermiştir. Özellikle web 2.0 teknolojisinin gelişmesiyle birlikte markalar da geleneksel medya döneminden farklı stratejiler kullanmaya başlamışlardır. Bu çalışma, sosyal medyanın gelişmesiyle birlikte tüketicilerde meydana gelen değişimleri de dikkate alarak marka stratejilerinde nasıl bir değişim olduğu konusunu irdelemektedir.