FORMÁLNÍ METODY VE VÝVOJI SOFTWARU BEZPEČNOSTNĚ KRITICKÉHO SYSTÉMU - Michal Bubeník (Perner’s Contacts, 2019)
Článek se zaměřuje na využití formálních metod při vývoji softwaru pro bezpečnostně kritické systémy v dopravě. Takové systémy mají narůstající složitost a musejí vyhovovat určitým požadavkům na kvalitu. Formální metody jsou zařazeny do procesu vývoje softwaru. Použití vybrané formální metody Event-B je demonstrováno na specifikaci chování železničního přejezdového zabezpečovacího zařízení.