معرفی سه آرایه جدید فوزاریوم مرتبط با سنبله گندمیان وحشی برای ایران با داده‌های ریخت‌شناختی و مولکولی - مهدی داوری; اسداله بابای اهری; مهدی ارزنلو; رسول زارع; آنه دی وان دیپنینخن; سیبرن دهوخ (رستنی‌ها, 2014)
به منظور بررسی تنوع زیستی گونه‌های فوزاریوم همراه با سنبله علف‌های هرز متعلق به تیره Poaceae، سنبله‌های گندمیان وحشی مزارع غلات و اطراف آن‌ها در استان اردبیل جمعآوری و گونه‌های فوزاریوم با استفاده از محیط‌های کشت اختصاصی و عمومی جداسازی شدند. جدایه‌ها پس از خالص‌سازی براساس ویژگی‌های ریخت‌شناختی و توالی‌یابی ژن TEF 1-α مورد شناسایی قرار گرفتند. نتایج این بررسی نشان داد که گونه‌های متعددی از جنس فوزاریوم روی گندمیان وحشی در ایران حضور دارند. در بین این گونهها، Fusarium brachygibbosum، F. torulosum و F. cf. reticulatum var. negundis به عنوان یافته جدید از ایران گزارش می‌شوند. با توجه به اینکه توصیف قبلی برخی از این آرایهها مربوط به منابع قدیمی و یا غیرقابل دسترس میباشد، در این نوشتار، توصیف کامل این سه آرایه بحث شده است. این نخستین مطالعه از تنوع گونههای فوزاریوم همراه با گلآذین گندمیان وحشی و نیز شناسایی گونه‌های متعلق به این جنس با استفاده توام از دادههای ریختشناختی و توالییابی در ایران است.