Požadavky na fungování municipiálního finančního systému s přihlédnutím k právnímu postavení organizačních složek a příspěvkových organizací - Ivana Pařízková (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 2002)
Fungování municipiálního finančního systému je předmětem diskuse odborníků, ale i laické veřejnosti v převážné většině vyspělých zemí. Můžeme konstatovat, že ideální systém financování municipialit či jednotlivých regionů, neexistuje nikde ve světě. Každá země má svá specifika, která se dotýkají nejen rozsahu, ale i kvality veřejného sektoru. Co je ale veřejný sektor?