Docent i futurs Mestres aprenent a veure la influència de la Cultura Visual televisiva als dibuixos infantils - Amparo Alonso-Sanz (Revista d'Innovació i Recerca en Educació, 2015)
Aquest estudi aborda la temàtica del desenvolupament del dibuix infantil des d'una perspectiva actualitzada que aprofundeix en els llocs dels que poden procedir nous recursos expressius i comunicatius que els nens, aproximadament a partir dels 7 anys, incorporen progressivament en les seves creacions. El principal objectiu d'aquesta investigació consisteix en detectar les influències de la Cultura Visual televisiva en els dibuixos infantils. La investigació es desenvolupa en un procés compartit amb alumnat de l'assignatura de "Didàctica de l'Educació Plàstica i Visual de l'Educació Primària". Els influxos, que alteren un suposat curs "natural" en l'evolució del dibuix infantil, s'evidencien a partir d'alguns resultats plàstics recollits i analitzats juntament amb estudiants del Grau de Mestre. Les conclusions ens mostren les aportacions d'aquest treball: generar noves mirades cap a les representacions infantils; el tipus d'elements, procedents de referents de la Cultura Visual, que s'incorporen en els dibuixos infantils; la consideració dels futurs mestres d'aprofitar el poder motivador de la Cultura Visual a les seves classes.