SAFEClim - Evaluarea integrată a evoluției ofertei de servicii ecosistemice ale pădurilor României sub influența schimbărilor climatice - Vasile-Cosmin Coșofreț; Olivier Bouriaud (Bucovina Forestieră, 2022)
Pentru păduri, schimbările climatice implică modificarea condițiilor de creștere și a multor parametri de mediu care vor influența distribuția spațială a arborilor. Gestionarea pădurilor va trebui să aibă mai multe informații disponibile pentru a face față noilor provocări. Alegerea speciilor cele mai potrivite condițiilor de mediu viitoare este un element central al managementului pădurilor în condițiile schimbărilor climatice.