وه‌رارا كارامه‌یێن قوتابیان د شرۆڤه‌كرنا ده‌قێن ئه‌ده‌بى یێن كتێبا پۆلا هه‌شتێ بنه‌ڕه‌ت دا - Ahmed M. M. Qarani (گۆڤارا زانستێن مرۆڤایەتی یا زانكۆیا زاخۆ, 2014)
د ئه‌ڤێ ڤه‌كۆلینێ ده‌، هه‌ول هاتیه‌دان هه‌ر سێزده‌ ده‌قێن ئه‌ده‌بى یێن د كتێبا پۆلا هه‌شتێ بنه‌ڕه‌ت دا هه‌نه‌ بێنه‌ شرۆڤه‌كرن، كو ب سێ دیالیكتێن كوردى (كورمانجیا باكوور و كورمانجیا ناڤه‌ڕاست و گۆرانى) هاتینه‌ دانان و لدویڤ پێدڤیا شرۆڤه‌كرنێ ژى دێ هه‌ڤبه‌ندییا ئه‌وان ده‌قان ب گولڤه‌دانا هۆشمه‌ندى و ده‌روونى و زمانه‌ڤانیا قوتابیێن پۆلا هه‌شتێ ڤه‌ هێته‌ گرێدان. بایه‌خدانا ڤێ ڤه‌كۆلینێ ژ دوو ئالیان ڤه‌ به‌رچاڤ دبیت: ژ ئالیێ تیۆرى ڤه‌ هه‌ول دده‌ت ده‌قێ شعرێ بناسینیت و زمان و ته‌كنیكێن وێ ژى لدویڤ پره‌نسیپێن ڕه‌خنه‌یا نوى یا ئه‌ده‌بى شرۆڤه‌ بكه‌ت. ژ ئالیێ پراكتیكی ژى ڤه‌، لدویڤ ڕێبازا ته‌واوكارى چه‌ندین نموونه‌یان ژ ده‌قێن شعرى ب شێوه‌یه‌كێ ئاسان و سه‌ره‌تایى شرۆڤه‌ دكه‌ت، ژ بێخه‌مه‌ت ئه‌وێ بۆشایا فێركارى یا د كتێبێن زمان و ئه‌ده‌بێ كوردى دا هه‌ى پڕ بكه‌ته‌ڤه‌.